Palvelut

 

Tunnevyöhyketerapia

KEHON KAUTTA LEMPEÄSTI KOHTI TUNTEITA

Tunnevyöhyketerapia on keho- ja tunneterapiaa. Tunnevyöhyketerapian keskeinen ajatus on elämänkaariteoria, jonka mukaan elämän, jopa perimän, tapahtumat jäävät kehon tunnemuistiin, mikäli niitä ei ole pystytty käsittelemään. Sen vuoksi elämänkaarihaastattelu on tärkeä osa hoitoa. Keskustelun ja kehohoitojen avulla saa oivalluksia omasta tunne-elämästään ja tunnelukoilla eli traumoilla on mahdollisuus avautua. Hoito tapahtuu aina asiakkaan määrittämään tahtiin, ja keho vapautuu tunnelukoistaan juuri sen verran kuin asiakas on valmis kohtaamaan. Terapeutti ei anna valmiita vastauksia, vaan asiakas tekee itse oivalluksia elämästään. Hoidon edetessä kuitenkin huomaa itsetuntemuksen sekä elämänvoiman vahvistuvan ja kehon hyvinvoinnin lisääntyvän!  

Vyöhyketerapiaa voi käyttää myös tehokkaana ja miellyttävänä rentoutushoitona, myös terapiaprosessin kannalta unirytmin palautuminen on tärkeää. Tunnevyöhyketerapian lempeästä kosketuksesta voi nauttia vaikka ei olisikaan mitään erityisiä vaivoja!

Tunnetaideterapia

VÄRIEN JA MUOTOJEN KAUTTA KOHTI TUNNETTA

Jos elämme kroonisessa kiireessä, emme ole koskaan läsnä itsellemme: emme ehdi kuunnella tunteitamme, kehotuntemuksiamme tai uniamme. Silloin voimme jäädä ikään kuin elämämme sivustakatselijaksi. Tunneprosessi tulee mahdolliseksi, kun ihminen varaa aikaa itsensä tutkimiseen ja antaa tunteilleen luvan tulla kuulluksi. Maalatessa piilotetutkin tunteet saavat tulla näkyviksi ja itsetuntemus lisääntyy. Samalla huomaa, että kaikki tunteet ovat hyviä ja sallittuja, tunteita ei tarvitse pelätä eikä tukahduttaa! Tunnetaideterapiaan voi tulla kuka hyvänsä, tarkoituksena ei ole taiteen tekeminen, vaan omakohtaiset oivallukset maalaamisen ja siihen liittyvän keskustelun avulla. 

TUDY -pienryhmät

HYVÄKSYVÄ JA LUOTTAMUKSELLINEN RYHMÄ TUNTEIDEN KÄSITTELYYN

TUDY ® eli tunteiden dynamiikkaan keskittynyt maalausryhmä sopii kaikille, jotka ovat halukkaita ymmärtämään ja käsittelemään tunteitaan turvallisessa pienryhmässä. Ihminen näkee, kokee ja tuntee toiset ihmiset ja tapahtumat omien tunnetraumojensa valossa, tällöin puhutaan peilauksesta. Ryhmätyöskentely mahdollistaa peilauksia, eli muiden ryhmän jäsenten maalaukset ja prosessointi auttavat meitä tunnistamaan omia tunnetraumojamme. Traumoista ja tunnelukoista voi vapautua ainoastaan niiden ymmärtämisen ja hyväksymisen kautta.

Tunteiden kohtaaminen mahdollistaa kehon ja mielen tasapainon. 

Kevyt kosketus - tunneterapiapalvelut
Kaislaranta 73, Oulunsalo y-tunnus. 2778142-5
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!